Mi smo Lela i Goran.

Baš poput vas, i mi smo prije 15 godina odlučili da posjetimo Jahorinu i tu provedemo neko, tada smo mislili kratko, vrijeme. No, planovi su jedno, a ono što se dešava nešto sasvim drugo! I baš kao što ćete, sigurni smo, i vi, tada smo se bespovratno zaljubili u ovu divlju ljepoticu i u sva njena lica. I kada je snena i ušuškana u proljetni jutarnji oblak-namjernik, i kada je vesela i snježna zimi, i u njenu blagost i mirnoću kojom se ogrne ljeti i u nevjerovatnu raskoš boja s jeseni.

Zavoljeli smo i ljude na Jahorini. To su snažni, vrijedni ljudi sjajnog i specifičnog smisla za humor. Njihova je gostoprimljivost opisana i u književnosti i, uvjeravamo vas, svako je slovo tačno! Glasni su, spremni podjednako na rad i šalu, a kada sjedate za njihov sto – jedino je važno da li ste dobar čovjek, tada će prema vama biti zlatni poput zalaska sunca na planini. Nije važno odakle dolazite niti kuda ćete dalje ići: jednom kada ste na Jahorini, vi ste dio te posebne porodice, povezane istom ljubavlju prema prirodi, planini i njenim darovima.

Nakon nekoliko godina, a od tada ih je prošlo već gotovo 10, smo kupili mali teren i sagradili Zimski San. Ime je upravo ono što smo na ovoj planini osjetili. Beskrajnu inspiraciju za uređenje smo crpili iz naše ljubavi prema ovom području i podneblju. Dugo smo i često putovali, posjećivali različita mjesta tražeći najljepša i najudobnija rješenja za kuću kakvu smo zamislili, kuću u kojoj smo sa našom porodicom željeli boraviti. Rado i često se družimo s ljudima, naša su djeca podjednako zaljubljena u ovu planinu kao i mi i nastavljaju tu tradiciju, pa smo i apartmane opremali onako kako bismo to napravili za nas. Pazili smo na detalje, željeli smo vam prenijeti energiju koju i mi osjećamo jednom kada se ugnijezdimo na našoj dragoj Jahorini.

Naša djeca, porodica, brojni dragi prijatelji i mi smo u ovoj kući proveli mnoge predivne trenutke protkane ljubavlju, smijehom i sjajnom zabavom. Skuhali smo i u slast zajedno pojeli bezbrojne slasne obroke, popili more planinskog čaja, vina i domaćih rakija. Na naše je skije zalijepljeno bezbroj kilometara jahorinskih, prekrasnih staza, a rukavice su nam oblikovale na tone grudvi i Snješka.

I upravo to je ono što vama želimo! Hvala što ste došli! Neka vam dani provedeni u Zimskom Snu budu sretni, veseli i mirni, a sjećanje na ovu prekrasnu planinu spremite u kutijicu za posebna sjećanja.

A nekad, pa ko bi to znao, možda slijedite naš primjer, pa druženje nastavimo i kao Jahorinci, komšije?

Dobrodošli!

Lela i Goran